botime: Ndre Mjeda

1888 / Jeta e sceitit Sc’Gnon Berchmans t’scocnis Jezu Krisctit / Sctamp e Kuvennit Sceit t’ Propaghands, Romë – përkthim, katekizëm

1892 / T’perghjamit e Zojs Bekume / Sctamp e Kuvennit Sceit t’ Propaghands, Romë – përkthim, katekizëm

1901 / E dilia nner kisca t’katunneve / “Zoja e Paperlyeme”, Shkodër – katekizëm

1902 / Esposizione dell’ alfabeto (adottato nella Conferenza dei Vescovi Albanesi in Scutari) / Shkodër – gjuhësi

1904 / Këndime për shkollë të parë të Shqypëniësë (libri i parë) / Vjenë – mësimdhënie

1904 / Numeratore per shkollë të para të Shqypëniësë (Pjesa e I: Shkalla e parë) / Vjenë – mësimdhënie

1905 / Këndime për shkollë të parë të Shqypëniësë (libri i dytë) / Vjenë – mësimdhënie

1906 / Numeratore per Shkollë të para të Shqypënisë (Pjesa e II: Shkalla e mjeseshme) / Vjenë – mësimdhënie

1907 / Historija shêjte per shkollë të para të Shkypëniësë / Vjenë – mësimdhënie

1910 / Këndime për shkollë të parë të Shqypnis (libri i dytë) / Vjenë – mësimdhënie

1911 / Historija shêjte per shkollë të para të Shqypnis (Shkalla e I) / Vjenë – mësimdhënie

1911 / Këndime për shkolla të para të Shqypënisë (Libri i parë) / Vjenë – mësimdhënie

1911 / Numeratore per shkollë të para të Shqypnis (Pjesa e I: Shkalla e parë) / Vjenë – mësimdhënie

1911 / Numëratore per shkollë të para të Shqypnís (Pjesa e II: Shkalla e mjesshme) / Vjenë – mësimdhënie

? / Historija shêjte per shkolla të para të Shqypënisë (Shkalla e I) / Vjenë – mësimdhënie

? / Numëratore për shkollë të para të Shqypnís (Pjesa e III. Shkalla e eprë) / Vjenë – mësimdhënie

? / Numëratore për shkolla të para të Shqypnísë (Pjesa e III. Shkalla e epër) / Vjenë – mësimdhënie

? / Këndime për Shkolla të para të Shqypënisë (libri i parë) / Vjenë – mësimdhënie

? / Këndime për Shkolla të para të Shqypënisë (libri i dytë) / Vjenë – mësimdhënie

? / Këndime për Shkolla të para të Shqypënisë (libri i tretë) / Vjenë – mësimdhënie

? / Numeratore per shkolla të para të Shqypënisë (Pjesa e II: Shkalla e mjesme) / Vjenë – mësimdhënie

1915 / Këndime për shkollë të para të Shqypnis (Libri i parë) / Vjenë – mësimdhënie

1917 / Juvenilia / ”Gj. N. Vernay”, Vjenë – poezi; në ballinë: D. Ndré Miediã

1927 / Katekizmi i madh: shkurtorja e mësimit të kështenë e porositun prei Shêjtit Atë Papë Pi X (pj. 1, 2) / “Zoja e Paperlyeme”, Shkodër – përkthim, katekizëm

1927 / Katekizmi i madh: shkurtorja e mësimit të kështenë e porositun prei Shêjtit Atë Papë Pi X (pj. 3, 4) / “Zoja e Paperlyeme”, Shkodër – përkthim, katekizëm

1928 / Juvenilia / “Zoja e Paperlyeme”, Shkodër – poezi, përkthime

1928 / Lissus / “Zoja e Paperlyeme”, Shkodër – poemë; në ballinë: D. Ndré Mjedja

1926 / Shë Luigj Gonzaga (Projsi i përgjithtë i moshës së re; jet’ e përmbledhun prej D. Ndre Mjedës) / “Zoja e Paperlyeme”, Shkodër – katekizëm

1928 / Katekizmi i madh: shkurtorja e mësimit të kështenë e porositun prei Shêjtit Atë Papë Pi X (pj. 5) / “Zoja e Paperlyeme”, Shkodër – përkthim, katekizëm

1929 / A. M. de Liguori: Lumnit e Zojës së Békueme: të shêjtit Sh’Alfons M. de Liguori (pjesa e parë: falemi Rregjinesha) / “Zoja e Paperlyeme”, Shkodër – përkthim, katekizëm

1930 / Jeta e së Lumes Virgjin Mri (nxjerrun prej veprës “Cuneus Prophetarum” së Imzot Pjetër Bogdanit, Argjipeshkvit të Shkupsë) / “Zoja e Paperlyeme”, Shkodër – katekizëm

1931 / Zh. Kruaze: Devocjoni i Zêmrës së Jezu Krishtit / “Zoja e Paperlyeme”, Shkodër – përkthim, katekizëm

1934 / Vrejtje mbí artikuj e prêmna pronës të giûhës shqipe / “Zoja e Paperlyeme”, Shkodër – gjuhësi

1937 / Lirija (1901-1911) / “Leka”, Shkodër – poezi; në ballinë: Dom Ndré Mjedja

1939 / Scodra (Tingllime me pak oroena të N. B.) / “Zoja e Paperlyeme”, Shkodër – poemë; në ballinë: Ndré Mjedja

1964 / Juvenilia dhe vepra të tjera / “Naim Frashëri”, Tiranë – poezi

1978 / Poezi / “Naim Frashëri”, Tiranë – poezi

1988 / Vepra letrare (1-2) / “Naim Frashëri”, Tiranë – përmbledhje; në ballinë: Ndre Mjedja
Vepra letrare 1

1990 / Juvenilia / “Rilindja”, Prishtinë – poezi

1997 / Vjersha të zgjedhura për fëmijë / “Rilindja”, Prishtinë – poezi

1999 / Juvenilia dhe vjersha të tjera / “Dituria”, Tiranë – poezi

2000 / Zambakët (vjersha, gjëegjëza, fjalë ari) / “Argeta-LMG”, Tiranë – vjersha

2002 / Dimri dhe plaku (vjersha të zgjedhura për fëmijë) / “Drier”, Tiranë – vjersha

2002 / Vepra letrare / “Uegen”, Tiranë – përmbledhje

2002 / Juvenilia (poema dhe poezi) / “Naim Frashëri”, Tiranë – poezi

2006 / Andrra e jetës (vjersha dhe poema) / “Pakti”, Tiranë – poezi

2009 / Juvenilja (poema dhe poezi) / “Alba Prim”, Tiranë – poezi

2010 / Juvenilja (poema dhe poezi) / “Reklama”, Tiranë – poezi

2012 / Dimni dhe plaku (vjersha për fëmijë) / “Pakti”, Tiranë – vjersha

2014 / Vepra (2) / “Ilar”, Tiranë – përmbledhje

————

Shënim: Ndër të tjera, Mjeda përktheu e botoi edhe poezi nga autorët T. Grosi, Xh. Kaparaco, Ç. Vulf e J. V. Gëte, përfshirë tek Juvenilia.

Advertisements