Ndre Mjeda

ndre mjeda Ndre Mjeda (1866-1937), ndryshe edhe Ndre Mjedja.

Çmohet nga kritika si një nga poetët e mëdhenj të letërsisë shqipe dhe një nga klasikët e rrallë të saj.

Botime

=> lista e plotë e botimeve


Pasqyra e lëndës *

— 1 —

Nga JUVENILIA (1928)

— 2 —

Nga LISSUS (1928)

— 3 —

Nga VEPRA LETRARE 1 (1988)


* Fletorja e N. Mjedës është ende e paplotë. Lëndë e re do të publikohet në një kohë më të vonë.