Migjeni

migjeni Millosh Gjergj Nikolla (1911-1938), alias Migjeni.

Vlerësohet nga kritika si një nga shkrimtarët e mëdhenj të letërsisë shqipe, poet e prozator. Njihet si shkrimtari i protestës dhe i vizatimit me patos të mjerimit. Vdekja e hershme është konsideruar humbje të madhe për letërsinë.

Botime

=> lista e plotë e botimeve


Pasqyra e lëndës *

— 1 —

Nga VARGJET E LIRA (1944)


* Fletorja e Migjenit është ende e paplotë. Lëndë e re do të publikohet në një kohë më të vonë.

Reklama