Martin Camaj

martin camaj Martin Camaj (1925-1992).

Cilësohet nga kritika si një nga shkrimtarët me peshë të letërsisë moderne shqipe dhe autorin më në zë që ka shkruar në mërgim periudhën e pasluftës; poet e romancier i hollë i natyrës dhe individit të Alpeve. Një pjesë të mirë të jetës si studiues ua kushtoi kërkimeve në gjuhësi e folklor.

Botime

=> lista e plotë e botimeve


Pasqyra e lëndës *

— 1 —

Nga DJELLA (1958)

— 2 —

Nga LEGJENDA (1964)

— 3 —

Nga LIRIKA MES DY MOTEVE (1967)

— 4 —

Nga POEZI 1953-1967 (1981)


* Fletorja e M. Camajt është ende e paplotë. Lëndë e re do të publikohet në një kohë më të vonë.

Reklama