Lasgush Poradeci

lasgush poradeci Llazar Sotir Gusho (1899-1987), alias Lasgush Poradeci.

Vlerësohet nga kritika si një nga poetët e mëdhenj të letërsisë shqipe; lirik i jashtëzakonshëm. Rroi gjatë, por heshtazi refuzoi pas lufte t’u shtrohej rregullave të artit socrealist dhe shkroi vetëm pak poema e balada, për t’u marrë me përkthime letrare. Pothuaj tërë krijimtaria që la trashëgim, u shkrua mes dy Luftërave.

Botime

=> lista e plotë e botimeve


Pasqyra e lëndës *

— 1 —

Nga VALLJA E YJVE (1933)

— 2 —

Nga YLLI I ZEMRËS (1937)

— 3 —

Nga VDEKJA E NOSITIT (1978)


* Fletorja e L. Poradecit është ende e paplotë. Lëndë e re do të publikohet në një kohë më të vonë.

Reklama