Koçi Petriti

koci petriti Koçi Petriti (1941-2014).

Cilësohet nga kritika si një nga poetët e spikatur të periudhës së pasluftës; pagëzuar si poet i intimes, njihet si mjeshtri i lirikave dhe i baladave. Periudhën e vonë të jetës ia kushtoi edhe studimeve letrare.

Botime

=> lista e plotë e botimeve


Pasqyra e lëndës *

— 1 —

Nga LIRIKAT E MAJIT (1962)

— 2 —

Nga PËRSËRI NË UDHË (1967)

— 3 —

Nga FIRMA E POPULLIT TIM (1974)

— 4 —

Nga PRUSH NËPËR SHEKUJ (1979)

— 5 —

Nga LULËKUQET (1985)

— 6 —

Nga TË DASHUROVA TY (1988)

— 7 —

Nga LIRIKAT E MAJIT (2002)

— 8 —

Nga ALBUMI I LIRIKAVE (2004)

— 9 —

Nga POEZI TË ZGJEDHURA (2006)

— 10 —

Nga LIRIKA (2010)

— 11 —

Nga BALADA (2010)

— 12 —

Nga QUADERNI (2015)


* Fletorja e K. Petritit është ende e paplotë. Lëndë e re do të publikohet në një kohë më të vonë.

Reklama