botime: Fan S. Noli

1907 / Israilite dhe Filistine (drame me tre akte prej Fan Nolit) / Boston – dramë

1908 / Shërbes’ e javës së madhe (këthyér nga grécishtja prej priftit orthodox Fan S. Nolit) / Boston – përkthim, katekizëm

1909 / Librë e shërbesave të shënta të Kishës Orthodoxe (kthyer nga gërqishtja prej priftit orthodox Fan S. Noli) / Boston – përkthim, katekizëm

1911 / Libre é te kremtevé të medha te Kishes Orthodoxe (kthyér nga greqishtja préj priftit orthodox Fan S. Noli) / Boston – përkthim, katekizëm

1913 / Triodi i vogël (kthyer nga greqishtja prej At Fan Nolit) / Boston – përkthim, katekizëm

1914 / Lutjesorja (e kthyer nga gerqishtja prej priftit orthodoks F. S. Noli) / Boston – përkthim, katekizëm

1914 / Pesëdhjetore e vogël (e kthyer nga gerqishtja prej priftit orthodoks F. S. Noli) / Boston – përkthim, katekizëm

1916 / H. U. Longfellou: Skënderbeu (Vëllimi I) / “Vatra”, Boston – përkthim, poemë; botim anglisht-shqip

1916 / U. Shekspir: Tragjedia e Othello’s Arapit të Venedikut (1604) / “Vatra”, Boston – përkthim, tragjedi

1918 / Vajtimet e përmivarëshme të Zotit tonë Jesu Krisht / Filadelfia – përkthim, katekizëm

1920 / V. B. Ibanjez: Kasollja / “Vatra”, Boston – përkthim, roman

1921 / Historia e Skënderbeut (Gjerq Kastriotit), mbretit të Shqipërisë 1412-1468 / Shoqëria Korçare “Arësimi”, Boston – biografi; në ballinë: Peshkopi Theofan

1921 / Vajtimet e permivarrëshme të së Shtunës së Madhe / “Dhori Koti”, Korçë – përkthim, katekizëm

1924 / Storia di Scanderbeg (Giorgio Castriotta) re d’Albania (1442-1468) / “V. Ferri”, Romë – biografi; përktheu italisht F. Argondica

1925 / Të dymbëdhjetë ungjijtë të së Enjtes Madhe / “Dhori Koti”, Korçë – përkthim, katekizëm

1925 / Vajtimet e përmivarëshme të Zotit tonë Jesu Krisht / “Dhori Koti”, Korçë – përkthim, katekizëm

1926 / U. Shekspir: Makbethi / Bruksel – përkthim, tragjedi

1926 / U. Shekspir: Hamleti, princ i Danemarkës / Bruksel – përkthim, tragjedi

1926 / U. Shekspir: Jul Qesari / Bruksel – përkthim, tragjedi

1926 / H. Ibsen: Armiku i popullit / Bruksel – përkthim, dramë

1926 / H. Ibsen: Zonja Ingra e Ostrotit / Bruksel – përkthim, dramë

1926 / O. Khajam: Rubajatet / Vjenë – përkthim, poezi; përkthyesi në ballinë: Rushit Bilbil Gramshi

1927 / O. Khajam: Rubairat / Bruksel – përkthim, poezi; përkthyesi në ballinë: Rushit Bilbil Gramshi; botim i dytë i ndrequr dhe i plotësuar

1927 / Vajtimet e përmivarëshme të Zotit Tonë Jesu Krisht / “Dhori Koti”, Korçë – përkthim, katekizëm

1930 / Librë e sherbesave të shënta të Kishës Orthodhokse / “Dhori Koti”, Korcë – përkthim, katekizëm

1932 / M. Servantes: Sojliu mëndje-mprehtë Don Kishoti i Mançes (Pjesa e parë. Tomi I.) / Boston – përkthim, roman

1933 / M. Servantes: Sojliu mëndje-mprehtë Don Kishoti i Mançes (Pjesa e parë. Tomi II.) / Boston – përkthim, roman

1933 / M. Servantes: Sojliu mëndje-mprehtë Don Kishoti i Mançes (Pjesa e parë. Tomi III.) / Boston – përkthim, roman

1933 / M. Servantes: Sojliu mëndje-mprehtë Don Kishoti i Mançes (Pjesa e parë. Tomi IV.) / Boston – përkthim, roman

1933 / M. Servantes: Sojliu mëndje-mprehtë Don Kishoti i Mançes (Pjesa e parë. Tomi V.) / Boston – përkthim, roman

1941 / Uratore e Kishës Orthodokse / Boston – përkthim, katekizëm

1943 / U. Shekspir: Hamleti, princ i Danemarkës / “Mesagjeritë Shqiptare”, Tiranë – përkthim, tragjedi

1943 / U. Shekspir: Makbethi / “Mesagjeritë Shqiptare”, Tiranë – përkthim, tragjedi

1943 / V. B. Ibanjez: Kasollja / “Mesagjeritë Shqiptare”, Tiranë – përkthim, roman

1943 / O. Khajam: Rubairat / “Argus”, Tiranë – përkthim, poezi; përkthyesi në ballinë: Rushit Bilbil Gramshi

1943 / O. Khajam: Rubairat / “Mesagjeritë Shqiptare”, Tiranë – përkthim, poezi; përkthyesi në ballinë: Rushit Bilbil Gramshi

1943 / Mall e brengë (vjersha; me një vështrim kritik prej Mitrush Kuteli-t) / Shtypëshkronja e Shtetit, Tiranë – poezi, përkthime

1944 / V. B. Ibanjez: Kasollja / “Ismail Mal’Osmani”, Tiranë – përkthim, roman

1944 / M. Servantes: Provonjësi i krisur (nga vepra Don Kishoti i Mançes) / “Argus”, Tiranë – përkthim, roman

1945 / H. Ibsen: Armiku i popullit / “Ismail Mal’Osmani”, Tiranë – përkthim, dramë

1947 / George Castrioti Scanderbeg (1405-1468) / Nju Jork – studim, biografi; ribotim i ndryshuar anglisht

1947 / Kremtore e Kishës Orthodokse / Boston – përkthim, katekizëm

1947 / Beethoven and the French revolution / Nju Jork – studim

1948 / Albumi / Boston – poezi

1961 / M. Servantes: Don Kishoti i Mançës / “Rilindja”, Prishtinë – përkthim, roman

1961 / V. B. Ibanjez: Kasollja / “Naim Frashëri”, Tiranë – përkthim, roman

1964 / Shënime të ndryshme (dorëshkrim) / Boston – dorëshkrime

1961 / New Testament of our Lord and Savior Jesus Christ (transl. from the aproved The greek text of the Church of Constantinople and the Church of Greece) / Albanian Orthodox Church, Boston – përkthim (në anglisht)

1966 / U. Shekspir: Hamleti, princ i Danemarkes / “Rilindja”, Prishtinë – përkthim, tragjedi

1966 / V. B. Ibanjez: Kasollja / Tiranë – përkthim, roman

1971 / H. Ibsen: Zonja Ingra e Ostrotit / “Rilindja”, Prishtinë – përkthim, dramë

1975 / O. Khajam: Rubairat / “Rilindja”, Prishtinë – përkthim, poezi

1980 / O. Khajam: Rubairat / “Rilindja”, Prishtinë – përkthim, poezi

1987-88 & 1996 / Vepra (1-5 & 6) / Akademia e Shkencave, Tiranë – përmbledhje
~ Vepra 1

1988 / Vepra (1-7) / “Rilindja”, Prishtinë – përmbledhje, studime

1990 / Albumi / “Rilindja”, Prishtinë – poezi

1990 / Pjesë të zgjedhura (poezi, shqipërime, introdukta…) / Shtëpia Botuese e Librit Shkollor, Tiranë – përmbledhje

1991 / Një katekizma e Kishës Ortodokse Lindore / Peshkopata Ortodokse Shqiptare e Amerikës, Boston – përkthim, katekizëm

1992 / O. Khajam: Rubairat / Tiranë – përkthim, poezi

1993 / Scanderbeg / “Argo”, Leçe – biografi; përkthyen në italisht A. Laporta, H. Myrto

1994 / Autobiografia / “Elena Gjika”, Tiranë – biografi

1995 / Portrete dhe skica: jeta e Jezuit, Muhameti, Omar Khajami, etj / Shtëpia Botuese Enciklopedike, Tiranë – biografi

1998 / Albumi / “Naim Frashëri”, Tiranë – poezi

1998 / Poezi të zgjedhura. Përkthime. Introdukta / “Dituria”, Tiranë – përmbledhje

1998 / O. Khajam: Rubairat e të famshmit Omar Khajam / “Eqrem Çabej”, Tiranë – përkthim, poezi

1999 / Album / “Mësonjëtorja e parë”, Tiranë – poezi

2001 / U. Shekspir: Makbethi / “Argeta-LMG”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2001 / U. Shekspir: Hamleti, Princ i Danimarkës / “Argeta-LMG”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2001 / H. Ibsen: Armiku i popullit / “Gjon Buzuku”, Prishtinë – përkthim, dramë

2002 / Autobiografia / “Elena Gjika”, Tiranë – biografi; ribotim

2002 / M. Servantes: Sojliu mendjemprehtë Don Kishoti i Mançës / “Argeta-LMG”, Tiranë – përkthim, roman

2002 / U. Shekspir: Tragjedia e Othellos Arapit të Venedikut / “Argeta-LMG”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2002 / O. Khajam: Rubairat / “Uegen”, Tiranë – përkthim, poezi

2002 / Albumi, përkthimet dhe vjersha të tjera / “Naim Frashëri”, Tiranë – poezi & përkthime

2002 / Faqe të panjohura të Nolit (artikuj dhe shënime publicistike 1915-1919) / “Albin”, Tiranë – publicistikë

2002 / Ligjërime (1906-1964) / “Dudaj”, Tiranë – publicistikë

2003 / M. Servantes: Sojliu mendjemprehtë Don Kishoti i Mançës / “Onufri”, Tiranë – përkthim, roman

2003-08 / Vepra (1-7) / “Dudaj”, Tiranë – përmbledhje & studime

2004 / Historia e Skënderbeut, Kryezotit të Arbërisë (1405-1468) / “Uegen”, Tiranë – biografi

2004 / Introdukta (Hamleti, Othello, Jul Qezari, … etj) / “Uegen”, Tiranë – kritikë

2005 / U. Shekspir: Jul Qesari / “Argeta-LMG”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2005 / O. Khajam: Rubairat / “Argeta-LMG”, Tiranë – përkthim, poezi

2005 / M. Servantes: Sojliu mendjemprehtë Don Kishoti i Mançës / “Argeta-LMG”, Tiranë – përkthim, roman

2005 / U. Shekspir: Hamleti Princ i Danimarkës / “Argeta-LMG”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2005 / V. B. Ibanjez: Kasollja / “Argeta-LMG”, Tiranë – përkthim, roman

2005 / U. Shekspir: Hamleti, princ i Danimarkës / “Onufri”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2005 / U. Shekspir: Jul Cezari / “Onufri”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2005 / U. Shekspir: Makbethi / “Onufri”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2005 / U. Shekspir: Otello, Arapi i Venedikut / “Onufri”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2007 / O. Khajam: Rubairat / “Onufri”, Tiranë – përkthim, poezi

2007 / Album (poezi dhe përkthime) / “Almera”, Tiranë – poezi, përkthime

2008 / M. Servantes: Sojliu mendjemprehtë Don Kishoti i Mançës / “Onufri”, Tiranë – përkthim, roman; ribotim

2008 / Letra të panjohura të Fan Nolit (1906-1913) / Botime françeskane, Shkodër – epistolarë

2008 / V. B. Ibanjez: Kasollja / “Uegen”, Tiranë – përkthim, roman

2009 / Beethoven and the French revolution / “Geer”, Tiranë – biografi

2009 / U. Shekspir: Hamleti / “Vëllezërit Tafa”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2009 / U. Shekspir: Tragjedia e Othellos, Arapit të Venedikut / “Vëllezërit Tafa”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2009 / U. Shekspir: Makbethi / “Vëllezërit Tafa”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2009 / U. Shekspir: Otello, Arapi i Venetikut / “Uegen”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2010 / U. Shekspir: Hamleti, Princ i Danemarkës / “Uegen”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2010 / U. Shekspir: Makbethi / “Uegen”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2010 / U. Shekspir: Jul Qezari / “Uegen”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2010 / Albumi (vjersha dhe përkth.) / “Reklama”, Tiranë – poezi, përkthime

2011 / Albumi / “Uegen”, Tiranë – poezi, përkthime

2012 / Israilitë dhe Filistinë (dramë me tre akte) / “Reklama”, Tiranë – dramë

2012 / U. Shekspir: Makbethi / “Reklama”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2012 / U. Shekspir: Hamleti, princ i Danimarkës / “Reklama”, Tiranë – përkthim, tragjedi

2012, / H. Ibsen: Armiku i popullit / “Argeta-LMG”, Tiranë – përkthim, dramë

2012 / Letërkëmbimi i Fan S. Nolit / “Erik”, Tiranë – epistolarë

2012 / Autobiografia / “Uegen”, Tiranë – biografi

2012 / O. Khajam: Rubairat / “Reklama”, Tiranë – përkthim, poezi

2014 / M. Servantes: Sojliu mendjemprehtë Don Kishoti i Mançës / “Onufri”, Tiranë – përkthim, roman

————

Shënim: Në periudha të ndryshme Noli përktheu e botoi në periodikë poezi nga autorë si: J. V. Gëte, U. Skot, H. Hajne, V. Hygo, F. Tjutçev, A. Arvers, H. U. Longfellou, E. A. Po, H. Melvil, Sh. Bodler, A. S. Prydom dhe P. Verlen.

Reklama