Ndre Mjeda

ndre mjeda

Molla t’ kputuna nji deget,
Dý qershija lidhë n’ nji rrfanë,
Kû fillojnë kufit e Geget
Rrijnë dý çika me nji nanë.

Ndre Mjeda (1866-1937), ndryshe edhe Ndre Mjedja.

Një nga poetët më të mëdhenj në letërsinë shqipe dhe një nga klasikët e rrallë të saj.


Botime

=> lista e plotë e botimeve


Pasqyra e lëndës *

– 1 –

Nga libri JUVENILIA (1928)

– 2 –

Nga libri LISSUS (1928)

– 3 –

Nga libri VEPRA LETRARE (1) (1988)


* Fletorja e N. Mjedës është ende e paplotë. Lëndë e re do të publikohet në një kohë më të vonë.