Migjeni

migjeni

O kangët që fleni reliket e mia
q’ende s’keni prekun as një zêmër të huej,
vetëm unë me ju po kënaqem si fëmija
Unë – djepi i juej; ndoshta vorr’ i juej.

Millosh Gjergj Nikolla (1911-1938), alias Migjeni.

Një nga emrat e mëdhenj në letërsinë shqipe, poet e prozator. Njihet si shkrimtari i protestës dhe i vizatimit me patos të mjerimit. Vdekjen e hershme kritika e ka konsideruar humbje të madhe për letërsinë shqipe.


Botime

=> lista e plotë e botimeve


Pasqyra e lëndës *

– 1 –

Nga libri VARGJET E LIRA (1944)


* Fletorja e Migjenit është ende e paplotë. Lëndë e re do të publikohet në një kohë më të vonë.