Martin Camaj

martin camaj

Tha i urti:
çdonjeni asht nji ngjyrë
e na hije në të
prej bardh deri n’zi.

Martin Camaj (1925-1992).

Një nga shkrimtarët më me peshë në letërsinë moderne shqipe dhe autori më në zë që ka shkruar prej mërgimi në periudhën e pasluftës; poet e romancier i hollë i natyrës dhe individit të Alpeve shqiptare. Një pjesë të mirë të jetës si studiues ua kushtoi kërkimeve në gjuhësi e folklor.


Botime

=> lista e plotë e botimeve


Pasqyra e lëndës *

– 1 –

Nga libri DJELLA (1958)

– 2 –

Nga libri LEGJENDA (1964)

– 3 –

Nga libri LIRIKA MES DY MOTEVE (1967)

– 4 –

Nga libri POEZI 1953-1967 (1981)


* Fletorja e M. Camajt është ende e paplotë. Lëndë e re do të publikohet në një kohë më të vonë.