Koçi Petriti

koci petriti

Udhëve të Korçës veç dëborë bie,
jo s’qënka dëbora, po mall fëminie.
Sikur të mos ishte kjo dëborë malli
do t’ isha i vdekur ndofta që së gjalli…

Koçi Petriti (1941-2014).

Një nga poetët më të spikatur të periudhës së pasluftës. Pagëzuar nga kritika si poet i intimes, njihet si mjeshtri i lirikave dhe i baladave. Periudhën e vonë të jetës ia kushtoi edhe studimeve letrare.


Botime

=> lista e plotë e botimeve


Pasqyra e lëndës *

– 1 –

Nga libri LIRIKAT E MAJIT (1962)

– 2 –

Nga libri PËRSËRI NË UDHË (1967)

– 3 –

Nga libri FIRMA E POPULLIT TIM (1974)

– 4 –

Nga libri PRUSH NËPËR SHEKUJ (1979)

– 5 –

Nga libri LULËKUQET (1985)

– 6 –

Nga libri TË DASHUROVA TY (1988)

– 7 –

Nga libri LIRIKAT E MAJIT (2002)

– 8 –

Nga libri ALBUMI I LIRIKAVE (2004)

– 9 –

Nga libri POEZI TË ZGJEDHURA (2006)

– 10 –

Nga libri LIRIKA (2010)

– 11 –

Nga libri BALADA (2010)

– 12 –

Nga libri QUADERNI (2015)


* Fletorja e K. Petritit është ende e paplotë. Lëndë e re do të publikohet në një kohë më të vonë.