Lirikë për ty që të dua

Unë emrin tënd e zë rrallë në gojë,
kjo do të thotë që në zemër e ruaj thellë,
veç në ndodhtë të kthehem në rrënojë
ti do të dalësh si legjenda mbi një kështjellë…

Unë emrin tënd s’e kam vënë në asnjë vjershë,
dhe s’do ta shkruaj as në vargun më me bujë,
kjo do të thotë që gjërat më me peshë
rrinë në thellësi
                dhe është zor t’i ngresh mbi ujë…

Koçi Petriti

Prush nëpër shekuj (1979)