Ajo si nëna ngjet

Ajo si nëna ime ngjet, si nëna,
Asaj ja dua sharpin dhe fustanë,
Kur thinjë mbas dritares dërgon hëna,
Dëshir’ e njëri tjetrit na rri pranë…

Ajo më ngjall në zemër mall e hir,
Të dyve plagë jeta na ka lënë:
Në gjum’ ajo thërret:
                “Ku ndodhesh, bir?”
Në gjum’ un’ e thërres:
                “Ku ndodhesh, nënë?”

Koçi Petriti

Lirikat e majit (1962)